Dafne Cataluña

Dafne Cataluña

 

"Em considero una professional orientada al creixement i desenvolupament de les persones. Dia rere dia em sento molt agraïda per poder observar a les persones a les quals he acompanyat en els seus processos de canvi, com l'aportació complementària de la Psicologia Positiva a més a més de contribuir a eliminar el seu malestar ha incrementat el seu benestar, el que els ha permès sentir- se forts i capaços d'afrontar els diferents reptes que la vida els ha anat plantejant amb el temps.

 

Experiència

Es la Directora de l'IEPP Madrid on exerceix la seva activitat com a terapeuta i coach acompanyant persones a conèixer-se millor a si mateixes, potenciar les seves fortaleses, identificar les seves emocions positives, promoure el seu sentit vital i elaborar plans d'acció dirigits a sentir major harmonia i benestar ; A més a més és responsable de la supervisió dels psicòlegs que treballen en el centre mitjançant programes de coaching, mentoring i sessions clíniques.

Forma part de la junta directiva de l'Associació Espanyola de Psicologia Positiva, des de la qual realitza activitats formatives gratuïtes a diferents ONG per Començar a implementar la Psicologia Positiva des de la seva vessant més preventiva.

És vocal de la Secció de Psicologia del Treball i les Organitzacions del Col•legi Oficial de Psicòlegs de Madrid (COPM) i coordinadora del grup Psicologia Positiva Aplicada delCOPM.

Coordina i imparteix classe en el Curs d'Expert en Psicologia Positiva que es realitza des de l'any 2008 a l’IEPP i es profesora del Curs de postrgrau en Coaching Psychology que s'imparteix a la Universitat Complutense de Madrid. Al seu torn imparteix diversos cursos i conferències relacionats amb la Psicologia Positiva al COPM. Ha participat com a ponent en diverses conferències: :

Octubre de 2010 Intervenció com a ponent mitjançant la conferència "La psicologia positiva. Aprèn a utilitzar les teves fortaleses "a les II Jornades de salut emocional. Ajuntament de Valdemoro.

Març 2011 Ponent en la conferència "Psicologia Positiva i Coaching" organitzada pel grup de Psicologia del Treball del Col•legi Oficial de Psicòlegs de Madrid.

Març 2012 Presentació del pòster "Eficàcia de la teràpia positiva combinada en un cas de depressió associada a un diagnòstic de càncer". I Congrés Nacional de Psicologia Positiva. SEPP.

Novembre 2012 Comunicació "La Psicologia Positiva Aplicada al Coaching", dins del SIMPOSI: AVENÇOS EN COACHING Psychology ", en les VII Jornades de Mentoring & Coaching: Universitat-Empresa organitzades per la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Politècnica de Madrid.

Febrer 2013 Comunicació "Intervencions òptimes en Psicologia Positiva", dins de la "I Jornada d'Optimisme i Humor com a eines terapèutiques" organitzades pel Grup de Treball del bon sentit de l'humor "Risoteràpia" del Col•legi Oficial de Psicòlegs de Madrid.

 

 

Formació

Llicenciada en Psicologia Clínica i de la Salut, Especialista en Psicologia Positiva, en Psicologia Forense, Experta en Psicoteràpia i intervenció en catàstrofes i emergències i Diplomada en Coaching Psicològic per la Universitat Complutense. Psicòloga collegiada núm. M-19819 i Membre de la International Society for Coaching Psychology Núm. 641 Practitioner Realise2 Model (Strenghts Coaching), acreditada per Capp (UK).

La seva formació se centra més en actualitzar els seus coneixements en Psicologia Positiva, els últims congressos als quals ha acudit són el I Congrés Nacional de Psicologia Positiva (Espanya, 2012), The European Congress of Positive Psychology organitzat a Copenhaguen el juny de 2010 i The First Congress on Positive Psychology, organitzat per la IPPA (International Positive Association) a Philadelphia (USA) al juny de 2009. El seu interès va més enllà d'aquesta disciplina, per això s'ha format en diferents eines d'intervenció per a la millora de la salut i benestar.